joi, 7 ianuarie 2010

Un studiu mai vechi care aparent ar infirma ipoteza ca exista o legătura intre polimorfismul genei receptorului androgenic si homosexualitate

Un studiu efectuat in Octombrie 1993 părea sa infirme ipoteza ca o varianta mai puțin activa din cauza unei secvențe nucleotidice mai lungi in exonul 1 a genei receptorului androgenic ar predispune barbatii la homosexualitate.

Pentru mai multe detalii accesați linkul de mai jos.

Sequence variation in the androgen receptor gene is not a common determinant of male sexual orientation.

Totuși Michael Bailey si toți ceilalți cercetători care s-au ocupat de acest studiu au scăpat din vedere niște lucruri importante:

1) In acest studiu au fost luați in considerare doar barbatii homosexuali. Ar fi trebuit sa se facă in paralel si un studiu care sa verifice daca femeile homosexuale au variante ale genei cu acea secvența nucleotidica mai scurta care duc la o hipersensibilitate la androgeni.

2) Barbatii homosexuali sunt de mai multe tipuri, nu doar hipomasculinizati.Exista si homosexuali hipermasculinizati, cu nucleul dimorfic sexual dublu ca volum fata de barbatii heterosexuali. La bărbat exista o mulțime de cauze si mecanisme care duc la homosexualitate, ca dovada ca spre deosebire de femei, unde exista o corelație intre raportul dintre lungimea aratatorului si a inelarului, si orientarea sexual, la barbati nu exista nici-o legătura intre acest raport si homosexualitate.

Un studiu mult mai recent efectuat in Australia a dovedit ca totuși exista o legătura intre polimorfismul genei receptorului androgenic si gradul de masculinizare a creierului, variantele mai lungi ale genei predispunând barbatii spre transsexualism.

Click aici pentru mai multe detalii referitoare la acest studiu

Este posibil ca aceste variante mai lungi, si mai puțin active, ale genei receptorului androgenic sa poată duce si la homosexualitate prin hipomasculinizare dar nu toți barbatii homosexuali sunt hipomasculinizati.

Eu le-as sugera acestor cercetători sa facă un studiu si pentru homosexualitatea feminina. Atâta timp cat secvențele mai scurte ale genei receptorului androgenic prin hipersensibilitatea la androgeni predispun la sindromul ovarelor polichistice(sindrom care de multe ori se asociază cu homosexualitatea feminina) si la femeie singurul mecanism care duce la homosexualitate este masculinizarea datorata androgenizarii prenatale este foarte posibil sa existe o legătura intre polimorfismul genei receptorului androgenic si homosexualitatea feminina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu