marți, 19 ianuarie 2010

Homofobia este un rezultat al cultului agresiv al barbatiei

In timp ce femelele sunt indispensabile pentru supraviețuirea speciei, masculii au un rol evolutiv prin asigurarea diversității genetice.

Un instinct foarte vechi ii face pe masculi sa nu se suporte intre ei. Masculii sunt aflați mereu in competiție si daca pe un anumit teritoriu sunt mai mulți masculi aceștia se lupta intre ei pana când cel care iese învingător ii indeparteaza pe ceilalți de pe acel teritoriu si doar el ajunge la femele si lasă urmași, dandu-si genele mai departe.

Acest instinct contribuie la evoluție ducând la răspândirea masculilor pe un areal cat mai extins si in același timp le permite speciilor aflate in competiție sa coexiste intr-un anumit areal.

La speciile gregare acest instinct este contrabalansat de alte instincte iar in rândul masculilor se creaza o anumita ierarhie(cum se întâmpla la lup) in timp ce la cele solitare masculii se lupta intre ei pana când unul singur ramane pe un anumit teritoriu. Un crescător de iepruri îmi zicea acum cativa ani ca daca se baga doi iepuri masculi intr-o cușca se bat intre ei pana când unul moare.

Acest instinct îl face pe orice mascul sa aibă acel orgoliu de mascul si sa-si dorească sa aibă el toate femelele si sa fie el singurul care isi da genele mai departe.

In timp ce femelele sunt cele care fac pui si au grija de ei, având grija si de puii care nu le aparțin si asigura supraviețuirea speciei, comportamentul masculin câteodată este chiar distructiv, masculii unor specii cum ar fi leul si anumite maimuțe ajungând sa omoare puii care nu le aparțin.

Acest instinct este prezent si la om si ii face pe barbatii heterosexuali sa teama in mod exagerat de homosexuali, aceștia vânând homosexualitatea chiar si acolo unde nu este. Instinctul acesta de maimuțoi care e in stare sa bata alți masculi sa le ia toate femelele si sa omoare toți puii care nu sunt ai lui ii face pe masculii speciei umane sa perceapă chiar si simpla prezenta a unui homosexual ca pe un atac le propria heterosexualitate si la barbatie. Acest cult exagerat al barbatiei este foarte nociv. Nu homosexualitatea este daunatoare speciei, ci aceasta masculinitate exagerata, distructiva.

Tot ca pe un atac la barbatie este perceputa si concurenta din partea unei femei care in loc sa aibă un comportament sexual feminin si in loc sa fi o potențiala partenera pentru el este atrasa de femei așa cum este atras el.Din acest motiv bisexualitatea feminina este acceptata si chiar încurajata in timp ce homosexualitatea exclusiva nu. Datorita instinctului de harem bărbatul considera femeile bisexuale chiar mai atrăgătoare din punct de vedere sexual in schimb devine foarte agresiv daca are senzația ca o femeie “ii ia femeile” sumbinandu-i masculinitatea. Știu ce am patit eu in noapte de revelion cu fostul iubit al partenerei mele de atunci. Eram in Piața Constituției. Eu m-am sărutat cu ea si el a încercat sa se bage intre noi. Când a văzut ca îl resping a încercat sa mă bata acolo in public.

Acest instinct mai poate sa apara si la femeile cu creier foarte masculinizate dar in aceste cazuri "ura fata de barbati" este accentuata si de hartuirea sexuala din partea acestora.

Femeile prin natura lor sunt mult mai tolerante decât barbatii. Deoarece nici in natura femele nu ajung sa se bata intre ele pe teritorii si pe masculi, existând si specii ale căror femele trăiesc in grupuri si au grija toate de pui, femeile nu ajung sa vadă un bărbat care are creier de femeie si se comporta intr-o maniera feminina ca pe o amenințare, ca pe un concurent care le ia barbatii si nici nu vad si cea mai nevinovata atingere din partea altei femei ca pe un avans si un atac la propria heterosexualitate. Ele mai mult invata sa fie intolerante, fiind influențate de alții. Omul tinde sa raționalizeze pornirile instinctive care îl fac homofob si din cauza asta a ajuns sa inventeze o întreaga serie de povesti gen Sodoma si Gomora. Nu exista bici-o baza raționala pentru respingerea homosexualității, exista doar porniri instinctive de mascul feroce care ii fac si pe oameni atât de intoleranți.

Ar trebui sa fim mai raționali si sa nu mai lăsam acest instinct absurd si distructiv sa ne conducă. Așa cum am renunțat obiceiul de a ne cataram in copaci si de a vana așa ar trebui sa renunțam si la acest cult exagerat si agresiv la barbatiei. Băieții ar trebui sa știe ca daca au un bărbat homosexual in preajma nu înseamnă ca acesta le va face avansuri si le va atenta la statutul de bărbat heterosexual iar daca o femeie este atrasa in mod exclusiv de alte femei nu înseamnă ca le va lua femeile si le va desființa barbatia. Ar trebui sa o lăsam mai moale cu cultul asta al barbatiei si sa-i lăsam si pe alții sa trăiască așa cum sunt ei ca nu fac nici-un rău

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu