vineri, 5 februarie 2010

Homosexualitatea este înnăscută

Homosexualitatea este înnăscută :: Libertatea.ro

Apreciez demersul acestui specialist in neuroendocrinologia comportamentului din Belgia. Încet încet adevărul științific iese învingător in lupta cu homofobia iraționala si intoleranta distructiva.

Apar din ce in ce mai multe dovezi științifice ca homosexualitatea nu este o alegere ci o condiție biologica înnăscuta. Omul nu devine homosexual ci se naște așa, orientarea sexuala formandu-se la nivelul zonelor dimorfice sexual din hipotalamus, zone care se formează in primele 3 luni din viața embrionului si cum s-au format atunci așa raman toata viața. Aceste structuri dimorfice sexual se masculinizează sub influenta hormonilor androgeni, procesul de formare a orientării sexuale fiind controlat genetic si hormonal.

Jos palaria pentru acest om de știința si pentru toate studiile lui care aduc lumina in acest domeniu al biologiei orientării sexuale. Jos palaria pentru el si pentru alți cercetători si doctori(mai ales americani) care in urma experimentelor pe animale si chiar pe băieți cu sexul schimbat de la naștere, a cercetărilor genetice si a studiilor pe indivizi intersexuati au dovedit ca preferințele sexuale si identitatea de gen țin de condiția biologica a individului. Jos palaria pentru psihiatrii americani care in urma cercetărilor științifice legate de biologia orientării sexuale au scos homosexualitatea de pe lista bolilor psihice pentru ca au știut ca homosexualitatea este o condiție biologica care nu deranjează cu nimic așa cum este si culoarea ochilor, culoarea parului sau oricare alt caracter genetic.

Oare când o sa admită si romanii ca homosexualitatea este o condiție biologica înnăscuta si nu o perversiune, un viciu sau un păcat? Am avut neplăcuta surpriza sa dau si peste medici care deși datorita profesiei lor ar fi trebuit sa fie primii care cunosc biologia speciei umane, inclusiv biologia diferențierii sexuale si a comportamentului sexual erau anchilozați in teoriile învechite conform cărora oamenii devin homosexuali fie din cauza “proastei educații” sau a unor experiențe de viața, fie pentru ca așa vor ei. Oare când o sa inteleaga si romanii ca a fi gay, lesbiana, bisexual sau transsexual nu inseama a fi împotriva naturii pentru ca însuși natura ne-a făcut pe unii dintre noi așa? Avem si noi nevoie de specialiști in neuroendocrinologie, medici si biologi care sa dovedească științific ca unii oameni SE NASC cu alte orientări sexuale si nu trebuie sa fie condamnați pentru asta ci trebuie sa aibă aceleași drepturi ca si majoritatea heterosexuala pentru ca nimeni nu isi alege sa se nască intr-un fel sau altul.

Un comentariu:

  1. As mai adauga un "jos palaria" Bisericii Luterane din Suedia care nu condamna homosexualitatea, toti fiind egali in ochii lui Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere