duminică, 15 aprilie 2012

A fost sfântul Pavel un homosexual reprimat?

Imbratisarea-Sf_-Apostoli-Petru-si-Pavel In imaginea de mai sus, o clasica icoana ortodoxa in stil bizantin sintii Petru si Pavel sunt prezentati in ipostaze tandre, imbratisati, cu buzele foarte apropaite, aproape sarutandu-se si tot sfantul Pavel a fost cel care a scris nenumarate texte homofobe. Se pare ca in cazul lui homofobia agresiva provenea dintr-o homosexualitate reprimata, ceea ce au descoperit americanii ca se intampla si in ziua de azi in cazul multor homofobi si cunosc si eu asemenea persoane. In textele sale sfantul Pavel spunea la un moment dat ca pornirile spre sodomie exista in fiecare dintre noi si trebuie sa le infranam, ceea ce arata clar ca acest sfant era bisexual sau homosexual si isi reprima tendintele homosexuale si credea ca toata lumea e ca el si ii judeca aspru pe cei care faceau ceea ce simteau si aveau relatii homosexuale.

Sfantul Pevel a condamnat aspru actele homosexuale in scrierile sale, fara sa stie ca oamenii se nasc homosexuali, bisexuali sau heterosexuali, nu aleg asta. Sfantul Pavel era un frustrat care se razbuna pe cei care gandeau mai liber decat el si faceau ceea ce le spunea instinctul si chiar a recunoscut in textele sale ca ducea mereu o lupta cu sine, cu propriul corp, cu propriile porniri, un permanent conflict interior.

Este trist ca si in ziua de azi milioane de oameni sunt influentati de scrisorile catre rom,ani si alte texte scrise de sfantul Pavel care nu au fost dictate de Dumnezeu ci de framantarile interioare ale apostolului. Desi vorbea mereu despre iubire in realitate sfantul Pavel era plin de ura, frustrarile sale interne rabufnind si iesind prin toti porii pielii lui.

Nu sunt eu singura care zice chestia asta. A fost si un episcop catolic care a sustinul acelasi lucru.

6 comentarii:

  1. Ma indoiesc, de fapt am certitudine ca ne nastem fara tendinte sexuale. Un copil nu stie nici sa se sperie pana cand nu vede reactia celorlalti, va atrofiati simturile prin vointa voastra.

    RăspundețiȘtergere
  2. Articol scris de poponar. Serios? Homosexualitatea nu este o alegere?. De fapt aleg alți pentru tine, tu nu ești responsabil cu nimic. Natura e devină. Ce ți-se pare firesc la a fii homosexual? Se numește boli mintale.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Copacii, iarba te fac homo

      Ștergere
    2. Da. Acum am văzut că ești de fapt lesby. Oricum tot homo este. Nu pot să nu îmi imaginez ce făceai cu fetele când erai mică de ai făcut o așa pasiune pentru ele.

      Ștergere
  3. Esti cu capul , daca tu incerci sa argumentezi ceva ce simti tu si raportezi la sfinti!Fie ca Sfiinti de azi Petru si Pavel sa te rasplateasca dupa faptele tale !

    RăspundețiȘtergere
  4. Văd ca ai numai comentarii aspre din partea cititorilor.Eu sunt pro și pot spune același lucru despre mine,ca mă frustez în legătură cu sexualitatea mea însă nu am judecat niciodată nici pe cei homo și nici pe homofobi. Însă mi-as dori sa știu ca Dumnezeu mă accepta așa cum sunt pentru ca și eu la rândul meu respect alegerile altora..Așa mi se pare corect

    RăspundețiȘtergere