duminică, 15 aprilie 2012

Alan Turing, un om valoros pierdut din cauza unei societati mult pre homofobe

 

alan_turing

Anul aceasta se împlinesc 100 de ani de la nașterea lui Alan Turing, părintele informaticii moderne, cel care a inventat mașina Turing si a introdus noțiunea de algoritm de calcul. Algoritmul de calcul sta la baza oricărui program de calculator. Datorita acestui om avem noi acum computere si diverse dispozitive inteligente si nenumărate aplicații si programe, începând cu jocurile pe calculator si terminând cu softurile de la NASA.

Alan Turing a fost homosexual dar asta nu l-a împiedicat sa fie un om foarte valoros si util societatii, o minte sclipitoare de geniu care si-a depășit cu mult epoca.

Alan Turing era un homosexual activ si nu avea un creier de femeie, doar nucleul dimorfic sexual INAH 3 fiind mai mic, ceea ce indica ca in cazul lui homosexualitatea ar fi putut fi generata de o mutație a genei Xq28, direct responsabila cu formarea nucleului INAH 3.

Prima iubire a lui Alan Turing a fost Christopher Morcom, un baiat cu cativa ani mai mare pe care l-a cunoscut in timpul studiilor, relatia cu acesta dandu-i putere lui Turing si motivandu-l sa fie mai pasionat de matematica. Din păcate Christopher a murit de tuberculoza bovina.

alan-turing-La-16-ani

Desi era un om valoros si munca lui a fost folosita, de pe urma ei beneficiind chiar si cei care folosesc acum calculatoare, Alan Turing a fost condamnat si castrat chimic pentru homosexualitate care pe vremea aceea era considerata o boala psihica si pedepsita prin lege.

In 1951 Alan Turing l-a cunoscut pe Arnold Murray, un tanar de 19 ani, relație toxica pentru Turing datorita relatiilor dubioase pe care le avea băiatul. Unul dintre prietenii lui Muray a intrat prin efracție in casa lui Turing si in acest fel s-a aflat despre homosexualitatea acestuia

Alan Turing si-a pierdut locul de munca si a fost condamnat pentru acte indecente conform secțiunii 11 din Codul Penal Britanic din 1885, ca si Oscar Wilde si obligat sa urmeze un tratament cu hormoni estrogeni pentru reducere libidoului. Acest tratament l-a distrus psihic pe Alan Turing. Pe langa faptul ca estrogenii dau depresii prin scăderea secreției de dopamina (ceea ce duce si la hiperprolactinemie) si dereglarea echilibrului fragil care exista intre dopamina, serotonina si alți neurotransmitatori, mai ales când nucleul arcuat din hipotalamus si alte structuri de pe creier nu sunt feminizate si adaptate la variațiile hormonale din corpul femeii (lucru care se intampla si cu unii transsexuali care intra in depresie cand incep sa ia antiandrogeni si estrogeni), Alan Turing a fost torturat, denigrat si distrus psihic de psihologi si psihiatrii care pe vremea aceea credeau ca pot “vindeca" homosexualitatea si nu admiteau ca singura soluție este acceptarea acesteia pentru ca tratamentele de schimbare a orientării sexuale nu fac altceva decât sa distrugă psihic un om care nu deranjează pe nimeni prin faptul ca la el acasă in patul lui in loc sa fie o femeie este un bărbat si poate fi foarte util societatii prin munca sa, mult mai util decât altul care este "normal" din punctul asta de vedere dar violează femeile si le obliga sa se prostitueze si din asta isi câștiga existenta sau face mulți copii pe care nu are cu ce sa-i crească si ii trimite la furat.

Alan Turing a intrat intr-o depresie profunda si in 1954 s-a sinucis mancand un mar cu cianura.

cand un mar cu cianura.

Este trist ca omenirea a pierdut un om valoros ca Alan Turing din cauza unor prejudecați si sper ca societatea va invata din greșelile trecutului si nu le va repeta

Un comentariu: