joi, 6 iunie 2013

Si cuplurile homosexuale pot avea urmasii lor BIOLOGICI


Nu inteleg de ce in ultimul timp politicienii nostri iau tot felul de masuri pentru interzicerea casatoriilor intre persoane de acelasi sex temandu-se grozav de legalizarea acestora. Nu s-au lasat pana nu au trecut faptul ca casatoria trebuie incheiata intre un “barbat si o femeie” si nu intre “soti” si in constitutie. Cand vine vorba de casatoriile gay cei mai multi dintre cei care se opun invoca faptul ca scopul casatoriei este nasterea de prunci iar cuplurile homosexuale sunt total sterile. Da, homosexualii si lesbienele nu pot avea copii pe cale naturala dar datorita progresului stiintei ar putea fi ajutati sa aiba umrasii lor biologici daca s-ar da liber la clonari si manipulari biologice.
In ziua de azi exista mai multe metode prin care homosexualii si lesbienele pot avea copii. Prima si cea mai simpla este clonarea reproductiva, strict interzisa in toate statele lumii, metoda prin care s-ar putea obtine descenti identici cu parintii. Deoarece clonarea prezinta anumite riscuri si dezavantaje cum ar fi imbatranirea prematura a clonei este totusi nevoie de un proces de recombinare genetica  care presupune o reproducere sexuata. Pentru asta se face fertilizarea in vitro cu gameti masculi si femeli. In cazul cuplurilor homosexuale unul dintre cele doua tipuri de gameti este obtinut pe cale artificiala din celule stem. Pana acum s-au obtinut speramtozoizi din celule stem prelevate de la animale de sex feminin si ovule din celule stem prelevate de la masculi. Daca legea ar permite s-ar putea obtine copii din doi barbati folosindu-se sperma prelevata de la unul dintre ei si ovule obtinute din celule stem prelevate de la partenerul sau sau din doua femei folosindu-se sperma obtinuta din celule stem prelevate de la una dintre ele cu care este insamantata pertenera. In cazul barbatilor homosexuali mai este nevoie si de o mama purtatoare pentru embrionul obtinut in vitro prin acest procedeu si produșii de conceptie au 2 sanse din 3 sa fie baietei.  In cazul cuplurilor de lesbiene descendetii nu pot fi decat fetite, lipsind cromozomul Y. Pana acum s-au obtinut soareci  cu doi tati prin aceasta metoda.
Metoda a fost pusa la punct doar ca in multe tari chiar si clonarea medicala ( prin care se obtin celulele stem) este interzisa pentru ca vezi doamne se distruge un embrion. Acest lucru are numai consecinte negative pentru umanitate. Din celule stem s-ar putea obtine orice organ si orice tesut, s-ar putea reface si neuronii, s-ar putea obtine un ficat sau un rinichi nou pentru cineva care chiar are nevoie si moare asteptand un transplant care si asa este respins de sistemul imunitar si prezinta multe riscuri si dezavantaje cum ar fi necesitatea de a lua imunosupresoare. Cat de absurda este si etica. Nu e etic sa faci o clonare in scop medical care ar putea salva atatea vieti dar este etic sa lasi omul sa moara sau sa se chinuiasca tot restul vietii lui cu un handicap sau altul in loc sa construiesti din celule stem tesuturile si organele care lipsesc sau nu mai sunt functionale si nu se mai refac.
O alta metoda prin care cuplurile de lesbiene ar putea avea copii presupune modificarea genetica si epigenetica a cromozomilor proveniti de la una dintre cele doua femei prin stergerea genei responsabile cu imprintingul care impiedica partenogeneza la toate mamfirele, paternul de imprinting feminin fiind diferit de cel masculin in asa fel incat embrionii obtinuti de la cromozomi provenind de la doua femele nu supravietuiesc. Cercetatorii japonezi au reusit sa obtina doi pui din soareci de sex feminin prin aceasta metoda.

Un comentariu: