vineri, 17 martie 2017

Leon Danaila ar trebui sa cunoasca faptul ca orientarea sexuala tine de structura creierului, nu de educatie

Leon Danaila a afirmat astazi ca un cuplu homosexual poate invata copilul sa devina si el homosexual.
Un medic, si mai ales un neurochirurg ar trebui sa fie primul care cunoaste faptul ca orientarea sexuala nu se invata ci tine de structura dimorfica sexual a nucleului INAH 3 din hipotalamus. La barbatii homosexuali, la fel ca si la femeile heterosexuale, nucleul INAH 3 este mai mic decat la barbatii heterosexuali si femeile homosexuale. Acest nucleu se poate masculiniza in perioasa prenatala si asa cum s-a format atunci asa ramane pentru tot restul vietii. In absenta actiunii hormonilor androgeni creierul se dezvolta intr-o directie feminina, chiar daca exista cromozomul Y, starea de femela fiind punctul de plecare al diferentierii sexuale. Hormonii androgeni activeaza gena Xq28, esentiala pentru formarea unui nucleu INAH3 de tip masculin, responsabil cu atractia sexuala fata de femei. Daca aceasta gena este mutanta, daca nu se secreta destui hormoni androgeni in perioada prenatala sau daca exista o oarecare insensibilitate androgenica nucleul INAH3 se va dezvolta intr-o maniera feminina si la maturitate barbatul se va simti atras din punct de vedere sexual de alti barbati.
Daca baietelul are creierul, inclusiv nucleul INAH 3, masculinizat nu se va simti niciodata atras de o persoana de sex masculin, chiar daca vede in jurul lui numai homosexuali. Este valabil si pentru fete. Daca creierul nu este masculinizat, indiferent de experienta de viata, fata se va simti atrasa de barbati la maturitate. Din acest motiv absolut toate femeile cu insensibilitate totala la hormonii androgeni din cauza unor mutatii ale genei receptorului androgenic se simt atrase de barbati, chiar daca au cromozomul Y.
Ma surprinde faptul ca "geniul neurochirurgiei" nu cunoaste aceste lucruri legate de creierul uman si de diferentierea sexuala a acestuia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu