miercuri, 26 mai 2010

Oare Mary Cheney este posesoarea unor alele scurte ale genei receptorului androgenic?

4-ormer-vice-president-dick-cheney-and-wife-lynne-and-new-baby-samuel1~s600x600

Mary Claire Cheney este fiica lui Dick Cheney. Nu am putut sa remarc faptul ca Dick Cheney are chelie de tip masculin(ca si tatăl meu care a inceput sa chelească foarte devreme) si Mary este lesbiana. S-a dovedit ca barbatii cu alopecie androgenica(chelie de tip masculin) sunt posesorii unor alele mai scurte(cu un număr mic de repetări CAG in exonul 1) ale genei receptorului androgenic. Stau si mă gândesc daca aceasta alela provenita de la tata in combinație cu o alela tot scurta provenita de la mama a favorizat masculinizarea prenatala a hipotalamusului fiicei lui Dick Cheney, alelele scurte ale genei receptorului androgenic făcând ca țesuturile sa răspundă disproporționat la hormonii androgeni, hormoni care determina formarea structurilor de pe creier responsabile cu atracția sexuala fata de femei si in cantitate mai mare împiedica formarea structurilor implicate in comportamentul sexual feminin.

Eu un cred ca acest mecanism acționează in cazul majoritatii lesbienelor(si in cazul meu) dar din păcate nu exista nici-un studiu care sa ateste ca lesbienele au alele mai scurte ale genei receptorului androgenic si nu exista nici persoane interesate sa-l facă. Pana acum s-a dovedit ca exista o legătura intre homosexualitatea feminina si androgenizarea prenatala, multe lesbiene avand inelarul mai mare decât aratatorul(semn de androgenizare prenatala) dar in majoritatea cazurilor nu exista o secreție excedentara de testosteron nici in organismul femeii respective, nici in organismul mamei si in rândul femeilor care au avut cate un frate geamăn homosexualitatea nu este mult mai răspândita decât in rândul altor femei. E la mintea cocsului ca in cazul lesbienelor daca nu exista o secreție mare de testosteron(cum se întâmpla in hiperplaziile adrenale sau daca mama are un androblastom) trebuie sa existe o receptivitate mai mare la androgeni care tine de structura foarte polimorfica a genei receptorului androgenic. Din păcate nimeni nu s-a ostenit sa dovedească asta.

2 comentarii:

  1. M-ai innebunit cu alelele tale:))
    Oare as putea sa-mi fac si eu testul asta?
    Ca si tata a avut calvitie... sunt doar curioasa unde se face si cat costa?
    Eventual, buxx me pe mess.
    Pup}{

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacate cei de la Cytogenomic Medical Laboratory mi-au zis ca testul nu se poate face nicaieri in tara si daca e sa se faca in alta parte trebuie sa faca dintr-un proiect de cercetare pentru ca reactivii fiind foarte scumpi ei nu-si permit sa-l faca pentru o singura persoana. In america sunt cei de la compania HairDX care fac pentru evaluarea riscului de calvitie. Ei sustin ca toti care au calvitie au alele scurte

    RăspundețiȘtergere