Explicatia sta in faptul exista un antagonism intre genele pentru homosexualitate masculina si cele pentru homosexualitate feminina, aceste gene putand mari fertilitatea indivizilor de sex opus.
Cu alte cuvinte chiar daca un barbat homosexual nu lasa urmasi, acesta poate avea o sora heterosexuala care va lasa chiar mai multi urmasi decat femeile care nu poseda aceste gene, dand genele mai departe, in timp ce o femeie lesbiana ar putea avea un frate heterosexual, mai viril decat alti barbati care se va impune si va lasa mai multi urmasi.
Este putin probabil ca un barbat homosexual sa aiba o ruda de sex feminin cu alta orientare sexuala.
Exista alele feminizante care pot fi gene pentru homosexualitatea masculina si alele masculinizante, strans legate de homosexualitatea feminina. Aceste alele pot fi gene pentru homosexualitate doar in cazului unui sex, homosexualitatea fiind exclusa in cazul indivizilor de sex opus
Majoritatea acestor gene sunt strans legate de metabolismul hormonilor androgeni si de modul in care acestia influenteaza procesul de diferentiere sexuala a nucleului INAH 3 din hipotalamus.
La aceste gene se adauga gena Xq28, strans legata de formarea nucleului INAH3 de tip masculin. Mutatiile acestei gene fac ca nucleul sa ramana in stadiul default al naturii, cel de femela, iar barbatul care le-a mostenit de la mama lui sa se simta atras de alti barbati. Dar ce se intampla cu femeile care poseda aceste mutatii? In cazul lor homosexualitatea, cel putin cea exclusiva este exclusa, deoarece chiar daca au existat hormoni androgeni in perioada prenatala acestia nu au putut masculiniza nucleul INAH 3, in timp ce in cazul unei femei care nu poseda aceasta mutatia expunerea prenatala la hormonii barbatesti masculinizeaza aceasta structura cerebrala, ducand o o orientare sexuala homosexuala sau bisexuala.
Alelele masculinizate care fac ca embrionul sa produca hormoni androgeni sau sa fie mai "sensibil" la actiunea acestora pot face ca indivizii de sex feminin care le poseda sa aiba o orientare sexuala homosexuala, in timp ce in cazul indivizilor de sex masculin masculinizarea creierului se produce mai usor, scazand probabilitatea ca acestia sa fie homosexuali.
Natura nu va elimina niciodata aceste gene pentru ca ele nu sunt patologice, sunt chiar benefice pentru specie, sporind fertilitatea la nivel de populatie, chiar daca din cauza lor unii dintre indivizi nu lasa urmasi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu